Vilhelmina Folkets Hus

Administratör

Ann-Marie Gavelin
0940-290 90, knappval 6
annmarie.gavelin@vilhelmina.se

Evenemang & marknadsansvarig

Emma Molin

0940 - 290 90, knappval 5
emma.molin@vilhelmina.se

Receptionist

Maria Göransson

0940-290 90, knappval 1
Fhreception@vilhelmina.se

Vilhelmina Folkets Hus historia

Vilhelmina Folkets Hus förening upa. bildades 1938 och sex år senare 1944, började man bygga lokalen. Brist på pengar och byggmatrial gjorde att invigningen av den färdiga byggnaden inte kunde hållas förrän 1947. I det nya Folkets Hus fanns biograf/teatersalong, café, festlokal, biblotek, kontor och bostad för föreståndaren. Det som inte är kvar idag är lägenheten, den gjordes senare om till kontor och möteslokaler. 

Folkets Hus har byggts till och om 1972 - 1995. Den ursprunliga byggnaden hade huvudingång från Tingsgatan. 1972 flyttades ingången till Kyrkobergsvägen och 1995 (idag) går man in från Hantverksgatan dvs. nästan rakt från söder. 

Idag finns även bowling - och simhall med flera bassänger, bubbelpool och bastu. Men framför allt rum för olika typer av möten och konferanser med plats för 200 till 300 personer. Bibloteket har utökats med en omfattande samisk avdelning och är även väl rustad för släktforskning. Folkets Hus har arrangemang hela året, med spelningar, pubkvällar, middagar. 

I ett ljusschakt inne i Folkets Hus finns "Milleniumhjulet", Vilhelminas bidrag till "Millenium Projektet" som totalt 11 orter i Sverige deltog i från 1/1 - 99 till 1/1 - 00. Projektets huvudmän är Carina Reich och Bogdan Szyber som med Projektet; "ville fånga och gestalta vår tids stadsritualer". I och utanför finns även Spegelsystemet och Pyramiden som ingår i samma projekt. 

Styrelse:


Ordförande - Mikael Österberg
Vice Ordförande - Ulrika Johansson

Ledamöter
Kent Roger Lindström
Ulf Hansson
Suzanne Westerlind
Eric Axelsson
Petra Jonsson
Tony Mannelqvist
Ann-Kristin Norman

 

 

Vid problem på hemsidan kontakta Moln8 digital marknadsföring och webbdesign